Basecamp

Om onze patiënten/klanten van de beste zorgen te voorzien, maken wij naast onze expertise, de meest recente wetenschappelijke revalidatiemethodes en onze heel uitgebreide professionele infrastructuur ook gebruik van heel kwalitatief en vooraanstaand trainingsmateriaal.

Welkom in ons Basecamp !

Tools

Zo zijn onze kracht- en cardiotoestellen van het wereldvermaarde Technogym. Dit Italiaanse merk staat voor een mooie combinatie van kwaliteit en esthetische materialen.

Voor onze stabilisatie-trainingen gebruiken wij naast de klassieke fitballen, Bosu, Xco en zo veel meer reeds heel lange tijd ook het stilaan meer gekende Redcord systeem.
Daarnaast werken wij hiervoor ook in de meer functionele verticale stabilisatietraining met SensoPro, een Zwitsers product dat een ware challenge is voor elk niveau.

Om onze patiënten sneller in hun revalidatieproces te laten lopen of onze atleten een minder gewrichts- en peesbelastende alternatieve conditionele training aan te bieden, werken wij hiervoor met de revolutionaire Alter-G loopband, gebaseerd op NASA-technologie.

Onze blessurepreventieve screening gebeurt door middel van SpartaNova, een spin-off van de UGent en de VUB die een hoogstaand online-platform hiervoor heeft ontwikkeld..
Alter-G

Alter-G

De Alter-G Anti-Gravity Treadmill is een revolutionaire loopband. Deze technologie waarbij gewichtsloosheid wordt gecreëerd, werd door de NASA ontwikkeld ifv trainingen voor hun astronauten.
Dit toestel stelt ons in staat mensen te laten lopen aan een zelf te bepalen percentage (van 20 tot 100%) van hun lichaamsgewicht. Dit is vanzelfsprekend uiterst interessant om een revalidatie-proces te versnellen en veel vroeger in het revalidatieprogramma het lopen te kunnen hervatten.
Mensen met zware enkel-, knie-, heup- of rugletsels kunnen progressief (per percent) de druk op het letsel opdrijven zonder dat hierbij grote stappen worden overgeslaan.
Voor sommige mensen die (soms jaren) niet meer pijnvrij kunnen lopen of zelfs stappen kan dit een doorbraak betekenen om dit te kunnen hervatten.
 
Ook atleten die een extra training willen inlassen zonder hun lichaam extra te belasten kunnen dit doen op deze loopband.

Meer over Alter-G
SpartaNova

SpartaNova

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel met als missie de sportwetenschap meer in de praktijk te brengen.

Daarvoor worden enerzijds de meest recente wetenschappelijke inzichten gebruikt over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters en wordt dat anderzijds vertaald in een online platform voor professionals en veldexperts.

SQUADT fungeert hierbij als professional én veldexpert om op een wetenschappelijk onderbouwde en gestandardiseerde manier een testprotocol te doorlopen in functie van het determineren van blessuregevoeligheid per sport.
Na het doorlopen van de screening wordt een gedetailleerde analyse en een persoonlijk profiel uitgewerkt, waarna ook de optimale oefeningen worden geselecteerd om die zwakkere schakels weg te werken.

Meer over SpartaNova
Redcord

Redcord

Redcord is een revolutionair Noors systeem van touwen en elastieken, waarmee men op een heel specifieke en efficiënte manier oefeningen kan gaan uitvoeren die heel ruim kunnen gegradeerd worden (van heel gemakkelijk tot uiterst moeilijk).

Dit systeem wordt gebruikt voor de Neurac-methode (Neuromusculaire activatie-methode), waarbij de zwakke schakels in een spierketen worden blootgelegd en met dit systeem opnieuw worden opgetraind. Het unieke van dit systeem is dat men werkt op neuromotoriek, waardoor men meestal bijna onmiddellijk resultaat ziet. Dit kent de meeste successen bij problemen inzake stabiliteit, inadequate coördinatie tussen spiergroepen onderling, asymmetrische sportspecifieke houdingen en/of bewegingen die symmetrisch zouden moeten zijn (zwemmen, fietsen,…) en dergelijke meer.

Meer over Redcord
Technogym

Technogym

Technogym heeft in de markt van de kracht- en cardiotoestellen door de jaren heen reeds een heel sterke reputatie opgebouwd.

Zij staan voor degelijkheid en jarenlange betrouwbaarheid.

Zij voldoen reeds decennia aan de hoogste kwaliteitsnormen zonder design en functionaliteit uit het oog te verliezen.

Zij zijn dan ook niet voor niets reeds lang hofleverancier voor zowel de Olympische Spelen als vele andere topsport-events en –teams.

lees meer
SensoPro

SensoPro

SensoPro is een volledig nieuwe tool binnen de neuromusculaire en proprioceptieve training en revalidatie! 
In tegenstelling tot Redcord, dat op zijn manier een heel belangrijke plaats heeft ingenomen binnen dat segment, trainen we op de SensoPro eerder in een verticale -en dus vaak een meer functionele- positionering.

Ook hierop kan getraind worden vanaf de uiterst eenvoudige oefeningen tot extreem moeilijke uitdagingen voor het stabiliserend mechanisme van een topatleet.
Hier kunnen we in een whole-body work-out van 10 minuten intensief inwerken op een efficiënte combinatie van kracht, controle, fysiek en stabiliteit.

Dit toestel, van Zwitserse makelij, is heel detaillistisch uitgewerkt en staat voor pure kwaliteit.
Tenslotte is er zeker ook nog het grote voordeel dat de variatie aan trainingen en bewegingen er voor zorgt dat elke gebruiker ook de nodige fun-experience ervaart.

Meer over SensoPro
A.D. uit Deerlijk

A.D. uit Deerlijk

Wat er speciaal is aan de praktijk Callewaert-Wemel is dat het zeer motiverend werkt om anderen rondom jou te zien zwoegen om hun doel te bereiken. Je hebt het gevoel dat je er nooit alleen voor staat. De kinesisten passen de oefeningen snel en adequaat aan aan de noden van de patiënt. Ze zijn bezorgd, vriendelijk en zijn kenners in hun vak.
Onze Referenties

We are SQUADT and you can assemble a Smart & Quality Driven Team to be on top of your physical health. If you want to recover or maximise your physical health as a patient, a client, a sporter or top sporter, you are most welcome at our basecamp Windhoek 13!