Sportkinesitherapie

Een doordachte actieve revalidatie en expertise in klinisch redeneren: daar maken wij het verschil. Met een pak ervaring staan we klaar om jou en/of jouw team te revalideren. Omdat we toekomstgericht denken, zijn een preventief beleid en causaal handelen voor ons vanzelfsprekend. 

To Recover

Actieve revalidatie is bij ons key. We vinden het belangrijk om zo vroeg mogelijk terug te bewegen door bvb aquarevalidatie in te schakelen in het proces. Door de jaren heen opgebouwde know-how komen we op een werkmethode die gebaseerd is op 2 stevige pijlers:
  • Een geschikte manuele therapie
  • Een individueel gerichte actieve revalidatie
Door middel van functionele training gaan we elk individu progressief en heel doelgericht trainen. We werken zo sport- en doel specifiek mogelijk, op maat van jouw noden en uitdagingen. Na eventueel enkele sportspecifieke veldrevalidaties, kan je, als gerevalideerd sporter, je weer volledig uitleven aan een maximale intensiteit. 
Manuele therapie

Manuele therapie

Door specifieke manuele technieken kunnen we pijnlijke spieren, pezen en gewrichten behandelen. Gekwetste structuren als spieren, pezen en gewrichten gaan je beperken in je mobiliteit, flexibiliteit en/of functionaliteit en dat willen we uiteraard voorkomen.

Net door die technieken toe te passen, gaan we die structuren terug normaliseren.
Welke techniek dit precies is? Dat hangt af van je noden, of tenminste de noden van je letsel. Dit gaat van manipulaties (‘kraken’) over mobilisaties tot stretching, fricties, myofasciale therapie, dry needling en zo veel meer.

Functionele Training

Functionele Training

Functionele training creëert een evenwicht tussen de verschillende spiergroepen. We voeren spierversterkende oefeningen uit die gelinkt worden aan bewegingen uit het dagelijks leven enerzijds, of aan verschillende sporttakken anderzijds. 

Door deze manier van trainen ga je doelgericht werken op bepaalde spiergroepen en ze gaan versterken. We trainen de volledige spierkettingen, in tegenstelling tot klassieke analytische krachttrainingen zoals fitness. Tegelijk revalideren, maar ook opbouwen om blessures te voorkomen dus. 

Veldrevalidatie

Veldrevalidatie

Naderen we het het einde van een revalidatieperiode? Dan gaan we buiten op het veld en/of in de zandbak nog meer sportspecifieke revalidatie-oefeningen integreren. De belasting bouwen we zo geleidelijk aan terug op. Na deze begeleide trainingen is het vertrouwen vaak groter om meteen intensiever aan de slag te gaan, gezien je de sportspecifieke beweging al hebt doorlopen.

Aquarevalidatie

Aquarevalidatie

Revalideren in het water is de perfecte manier om al vroeg enige actieve inspanning te vragen van het lichaam in een revalidatie-proces. In het water worden alle vormen van schokbelasting uitgeschakeld en kunnen we toch doelgericht werken om een letsel zo snel mogelijk te laten helen. 

Deze vorm van trainen is dé manier om aan je conditie te blijven werken als je letsel nog geen (zware) belasting toelaat (zoals lopen). We brengen de circulatie op deze manier vroegtijdig op gang en zo werk je ook meteen aan je conditie: win-win.

Ademhaling bij sporters

Ademhaling bij sporters

Bij zo goed als elke sporter, is dit nu op recreatief of op het allerhoogste professionele niveau, is het een groot voordeel om met een goede conditie aan de start van zijn training of wedstrijd te komen. Het spreekt dan ook voor zich dat er conditioneel dient getraind te worden, wat de meesten dan ook wel ter harte nemen.
Vaak zien we dat het maximale potentieel van deze conditionele factor maar gedeeltelijk gebruikt wordt, zonder dat de persoon in kwestie zich daar bewust van is.
Het is immers zo dat de ademhalingsspieren zelf ook best wel veel zuurstof verbruiken indien deze in mindere conditie zijn. Dit heeft tot gevolg dat er via de Metaboreflex een verminderd zuurstoftransport naar bvb. de benen is, met een verminderde prestatie tot gevolg. Maw, het is wetenschappelijk herhaaldelijk aangetoond dat we bij het trainen van zowel conditie als spieren, onze belangrijkste ademhalingsspieren niet mogen vergeten als we willen dat deze niet de limiterende factor zijn van onze prestatie.

De performantie van deze spieren kan bij SQUADT ook in kaart worden gebracht. Diafragma en de tussenribspieren kunnen specifiek en doelgericht bijgetraind worden indien nodig.

Vanzelfsprekend kunnen hier ook sporters terecht die blijk hebben van inspanningsgerelateerde ademhalingsproblemen.

To Prevent

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ bieden we voor jou (of je team) een preventieve screening op maat aan. Hierbij gaan we op zoek of er al dan niet zwakke schakels in het lichaam aanwezig zijn. Deze zwakke schakels kunnen zich op termijn gaan ontwikkelen richting sportspecifieke blessures en die willen we natuurlijk voorkomen. 

We werken hiervoor samen met online softwareprogramma dat ons in staat stelt om risicofactoren voor blessures bloot te leggen en vooral, te voorkomen.

Hoe gaat een dergelijke screening in zijn werk? We voeren specifieke tests uit bij jou, waardoor we het risico op een blessure vaststellen. De resultaten worden geanalyseerd en vergeleken met een database van 15.000 andere sporters. Zo hebben we een objectieve benchmark, wat een stuk betrouwbaarder is. 

En dan, actie! Met de resultaten van de screening gaan we aan de slag. In het softwareprogramma zijn meer dan 500 oefeningen geïmplementeerd. We kijken welke daaruit van toepassing zijn voor jou en daar kan je concreet mee aan de slag. Op deze manier kan je dus zelf werken aan je tekortkomingen en blessures voorkomen.
 
Onze screenings

FOR YOU AND YOUR TEAM

Revalidatie

Revalidatie

De kwalitatieve service die wij al aan zo veel individuële atleten leverden, is vanzelfsprekend ook ter beschikking van jouw team. De unieke combinatie van een heel ruime infrastructuur, een uitgebreid en sterk team én de vele jaren ervaring, zorgen er voor dat SQUADT jouw ideale partner is voor de opvolging van jouw team. We kunnen als geen ander zorgen voor een snelle beschikbaarheid, rechtstreeks contactpersoon, hoge flexibiliteit,... om te faciliteren dat om het even wanneer er zich een blessure voordoet bij jouw team, we heel vlug kunnen schakelen voor een snelle opvang en dito herstel.

Indien je hierover graag meer info wenst, aarzel zeker niet ons hierover te contacteren.

Preventie

Preventie

Naast de individuele blessure preventieve screeningen, hebben we ook hierin zowel de ervaring en kennis als de infrastructuur om volledige teams efficiënt te gaan screenen. Deze screeningen gebeuren sportspecifiek (dus andere screening voor voetballers dan voor wielrenners bij voorbeeld) met uitgebreide individuele rapportering. Op deze manier worden individuele werkpunten blootgelegd voor elke atleet binnen jouw team. Het wegwerken van deze punten zal zijn/haar risico op een blessure verminderen, waardoor de rendabiliteit van jouw team de hoogte in kan.

Ook het uitwerken van preventieve opvolgingen en trainingen voor jouw team ligt natuurlijk binnen onze mogelijkheden.
Voor meer info, bel of mail ons!

Onze screenings
Begeleiding op locatie

Begeleiding op locatie

SQUADT is intussen ook al vele jaren actief in de paramedische begeleiding van heel veel verschillende teams en high end sportieve events als internationale sportwedstrijden en -tornooien.
Daarin staan we garant voor de nodige flexibiliteit die deze taken met zich meebrengen, naast natuurlijk de ervaring en kennis die we voor iedereen dagdagelijks hanteren.
Door het feit dat we zowel verschillende voetbalclubs, triathlon teams, zwemclubs, wielerploegen, sportfederaties en dergelijke begeleiden, kunnen we putten uit een gigantische achtergrond aan ervaringen om deze via kruisbestuiving mee te nemen in andere disciplines die hier mee kunnen van profiteren.
Niets handiger dus dan enkele vaste therapeuten voor jouw team.
 
De weg naar succes, met zo weinig mogelijk bumps in the road, is lang, maar we bouwen er graag aan mee!
Bel of mail ons gerust voor meer info!

More news


Een doordachte actieve revalidatie en expertise in klinisch redeneren: daar maken wij het verschil. Met een pak ervaring staan we klaar om jou en/of jouw team te revalideren. Omdat we toekomstgericht denken is een preventief beleid voor ons vanzelfsprekend.