Basecamps

Ons Basecamp te Waregem is intussen uitgegroeid tot één van de grootste centra in België waar je terecht kan voor jouw sportrevalidatie en coaching. Dit zorgt er mee voor dat we hierdoor veel meer mogelijkheden hebben om de grote variatie aan letsels en doelen aan te pakken.
Daarnaast kan je ook terecht in ons Basecamp te Gent, in het sportieve hart van de Gentse sportregio aan de watersportbaan. Geen plaats die meer sport uitademt dan SQUADT Gent!

Welcome to our basecamps!

Basecamp Waregem

Ons basecamp Waregem is de ideale uitvalsbasis om gebruik te maken van een waaier aan materialen en tools, naast natuurlijk onze sterk uitgebouwde kennis en expertise. Omdat we constant streven naar perfectie, ook in ons materiaal, gebruiken we in ons basecamp enkel top materiaal en trainings-apparatuur. We zoeken constant naar de beste kwaliteit en de meest innovatieve technieken. Een groepspraktijk heeft zo zijn voordelen, dit is er één van: take advantage of it!

Basecamp Gent

Basecamp Gent bevindt zich midden in de sporthub aan de Watersportbaan, waar tal van clubs, federaties en individuele sporters zich dagelijks naar hartelust uitleven. Ook wij leven ons uit in onze eigen stek, om dagdagelijks de vele sporters in de ruime omgeving te helpen, zowel bij de revalidatie van hun specifieke blessures als bij het optimaliseren van hun prestaties.
Feel free to hop in!

PRAKTISCH:
SQUADT Gent kan je vinden in het gebouw "WATERFRONT" op de benedenverdieping. 
Voor gratis parking kan je binnenrijden via de slagboom en je parkeren op de parkeerplaatsen die voorzien zijn voor SQUADT.

Tools

Zo zijn onze kracht- en cardiotoestellen van het topmerk Technogym. Dit Italiaanse merk staat voor de combo van kwaliteit en esthetische materialen. 
Om een nóg efficienter resultaat te boeken inzake krachtwinst, kunnen we aan de hand van onze Desmotec tools ook aan flywheeltraining doen. Deze excentrische trainingsvorm zorgt voor een grotere krachttoename dan conventionele krachttraining.

Voor onze stabilisatie-trainingen gebruiken wij naast klassieke fitballen, Bosu, Xco en zo veel meer reeds heel lange tijd ook het Redcord systeem.

Om onze patiënten sneller in hun revalidatieproces te laten lopen of onze atleten een minder gewrichts- en peesbelastende alternatieve conditionele training aan te bieden, werken we met de revolutionaire Alter-G loopband, gebaseerd op NASA-technologie.

Onze blessurepreventieve screening gebeurt door middel van Hylyght, een spin-off van de UGent en de VUB die een hoogstaand online-platform hiervoor heeft ontwikkeld..
 
Desmotec

Desmotec

Flywheeltraining of vliegwieltraining is een trainingsvorm die ervoor zorgt dat we betere en snellere resultaten boeken in krachtopbouw dan met conventionele krachttraining alleen. Het is een trainingsvorm die ontwikkeld werd voor astronauten om spierafbraak bij een lang verblijf in de ruimte te voorkomen. 
Met Desmotec, het flywheeltraining-systeem dat we gebruiken, kunnen we zowel in revalidatie, preventie als prestatieverbetering grote stappen zetten om je op een hoger niveau te krijgen!

Meer over Desmotec
Alter-G

Alter-G

De Alter-G Anti-Gravity Treadmill is een revolutionaire loopband. Deze technologie waarbij gewichtsloosheid wordt gecreëerd, werd door de NASA ontwikkeld ifv trainingen voor hun astronauten.
Dit toestel stelt ons in staat mensen te laten lopen aan een zelf te bepalen percentage (van 20 tot 100%) van hun lichaamsgewicht. Dit is vanzelfsprekend uiterst interessant om een revalidatie-proces te versnellen en veel vroeger in het revalidatieprogramma het lopen te kunnen hervatten.
Mensen met zware enkel-, knie-, heup- of rugletsels kunnen progressief (per percent) de druk op het letsel opdrijven zonder dat hierbij grote stappen worden overgeslaan.
Voor sommige mensen die (soms jaren) niet meer pijnvrij kunnen lopen of zelfs stappen kan dit een doorbraak betekenen om dit te kunnen hervatten.
 
Ook atleten die een extra training willen inlassen zonder hun lichaam extra te belasten kunnen dit doen op deze loopband.

Meer over Alter-G
Hylyght

Hylyght

Hylyght werd onder de naam SpartaNova in 2010 opgericht als spin-off van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel met als missie de sportwetenschap meer in de praktijk te brengen.

Daarvoor worden enerzijds de meest recente wetenschappelijke inzichten gebruikt over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters en wordt dat anderzijds vertaald in een online platform voor professionals en veldexperts.

SQUADT fungeert hierbij als professional én veldexpert om op een wetenschappelijk onderbouwde en gestandardiseerde manier een testprotocol te doorlopen in functie van het determineren van blessuregevoeligheid per sport.
Na het doorlopen van de screening wordt een gedetailleerde analyse en een persoonlijk profiel uitgewerkt, waarna ook de optimale oefeningen worden geselecteerd om die zwakkere schakels weg te werken.

 

Meer over Hylyght
Redcord

Redcord

Redcord is een revolutionair Noors systeem van touwen en elastieken, waarmee je op een heel specifieke manier oefeningen kan uitvoeren die heel ruim gegradeerd kunnen worden (van heel gemakkelijk tot uiterst moeilijk).

Het wordt gebruikt voor de Neurac-methode (Neuromusculaire activatie-methode), waarbij de zwakke schakels in een spierketen worden blootgelegd en met dit systeem opnieuw worden opgetraind. Het unieke van de redcord is dat je werkt op neuromotoriek, waardoor je meestal bijna onmiddellijk resultaat ziet. Dit kent de meeste successen voor problemen bij stabiliteit, inadequate coördinatie tussen spiergroepen onderling, asymmetrische sportspecifieke houdingen en/of bewegingen die symmetrisch zouden moeten zijn (zwemmen, fietsen,…) en ga zo maar door

Meer over Redcord
Technogym

Technogym

Technogym heeft in de markt van de kracht- en cardiotoestellen door de jaren heen reeds een heel sterke reputatie opgebouwd.

Zij staan voor degelijkheid en jarenlange betrouwbaarheid.

Zij voldoen reeds decennia aan de hoogste kwaliteitsnormen zonder design en functionaliteit uit het oog te verliezen.

Zij zijn dan ook niet voor niets reeds lang hofleverancier voor zowel de Olympische Spelen als vele andere topsport-events en –teams.

lees meer

"SQUADT is 'on top of physical health'! Wij zijn een team van sportkinesitherapeuten en physical coaches die jou van die vervelende blessure kunnen afhelpen. We coachen je daarnaast ook om op een hoger niveau te geraken en jouw doelen te bereiken! Wij zijn gespecialiseerd in het revalideren van sportblessures en orthopedische problemen. Met andere woorden: het revalideren van spierscheuren, revalidatie na knie/heup/enkel/rug/nek/schouder/... - operaties, voorste/achterste kruisband-scheuren in de knie, enkeldistorsies, schouderluxaties, maar ook met rug- en nekpijn kan je bij ons terecht."