Zit-Sta bureau's in de lift

Zit-Sta bureau's in de lift

De verkoop van zit-sta bureaus stijgt. Welke voordelen kunnen we halen uit deze bureaus? Vanwaar komt de stijging? En kunnen we dit integreren in een groter plan om het welzijn van onze werknemers  naar een hoger niveau te tillen?
Nieuwe producten moeten eerst op punt gezet worden en zijn initieel duur. De exclusiviteit verdwijnt later en de prijzen gaan omlaag. Die huidige prijsdaling zorgt ervoor dat de bureaus passen in budgetten van veel meer bedrijven; een logische en interessante evolutie!

We moeten ook steeds meer tegemoetkomen aan de gevolgen van langer werken en een groter aandeel beeldschermwerk. Dit mag nooit ten koste gaan van de gezondheid en de well-being van de werknemers. Om in uw bedrijf een positieve, dynamische werkcultuur te creëren en te behouden, moet geanticipeerd worden met een diepgaand gezondheidsbeleid. Ergonomie mag uiteraard niet ontbreken!
Zit-sta bureaus zijn vanuit ergonomisch standpunt nuttig. Ze kunnen steeds ingesteld worden om een perfecte zithouding te garanderen. Het staand werken zorgt verder voor lagere drukken op onze tussenwervelschijven en zo voor bescherming tegen lage rugpijn die kan ontstaan bij langdurig zitten.

Studies drukken ons steeds meer met de neus op de feiten. Ons sedentaire leven verhoogt het risico met 20% tot zelfs 60% op obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes en zélfs op vroegtijdig overlijden. Om deze verhoogde kansen af te zwakken, zouden we langer dan een uur per dag moeten sporten aan middelhoge intensiteit: ondenkbaar voor velen! De oplossing ligt veeleer bij het verminderen van ons aantal zituren. En welke tool is meer geschikt dan een zit-sta bureau?

Het is niet voor elk bedrijf mogelijk om op heden te investeren in zit-sta bureaus. Tussenoplossingen zijn zeker mogelijk op maat van uw bedrijf. Een goede kantoorergonomie houdt in dat er een evenwicht is tussen beweging op het werk – actief – en een effectieve ondersteuning – passief – voor de langere zitmomenten. Als we dit kunnen nastreven, zijn we op de goede weg!

Als kinesitherapeuten en manueel therapeuten zijn we vanuit SQUADT geëngageerd dit verhaal ook naar uw bedrijf te brengen! Via de interactieve clinic “Pimp Your Posture” werken we op het zelfbewustzijn op vlak van houding en beweging bij het personeel. We gaan op zoek naar de intrinsieke motivatie van de werknemer, bekijken de bureaus en geven persoonlijke adviezen. Onze medische achtergrond is hierbij een groot pluspunt. Uiteindelijk werken we samen met uw bedrijf een plan uit voor een gezonde en dynamische werksfeer!

Interesse?
 
lees meer
Best of Both Worlds: Waarom Velocity-Based Training (VBT) een Slimme Aanvulling is op 1RM-Training

Best of Both Worlds: Waarom Velocity-Based Training (VBT) een Slimme Aanvulling is op 1RM-Training

Waarom-velocity-based-training-vbt-een-slimme-aanvulling-is-op-1rm-training

lees meer


Impower your breaths

Impower your breaths

Ademhalingstraining bij sporters of Post-Covid: Voor wie, wat, waar,...

lees meer

Begin je met hardlopen? 6 tips om blessures te voorkomen!

Begin je met hardlopen? 6 tips om blessures te voorkomen!

lees meer

Waarom iedereen (eens) yoga zou moeten doen

Waarom iedereen (eens) yoga zou moeten doen

lees meer

Pre-season soccer trainingen

Pre-season soccer trainingen

Het voetbalseizoen 2017-2018 loopt nog maar net op zijn einde of de volgende seizoensvoorbereiding dient zich reeds stilaan aan.

lees meer

Christophe Lepoint (kvk) : vlot herstel

Christophe Lepoint (kvk) : vlot herstel

De revalidatie verloopt voorspoediger dan vooropgesteld.

lees meer

Gary Kagelmacher

Gary Kagelmacher

Ik werk hier elke dag heel hard.

lees meer

Bekijk alle artikels

"SQUADT is 'on top of physical health'! Wij zijn een team van sportkinesitherapeuten en physical coaches die jou van die vervelende blessure kunnen afhelpen. We coachen je daarnaast ook om op een hoger niveau te geraken en jouw doelen te bereiken! Wij zijn gespecialiseerd in het revalideren van sportblessures en orthopedische problemen. Met andere woorden: het revalideren van spierscheuren, revalidatie na knie/heup/enkel/rug/nek/schouder/... - operaties, voorste/achterste kruisband-scheuren in de knie, enkeldistorsies, schouderluxaties, maar ook met rug- en nekpijn kan je bij ons terecht."