Waarom iedereen (eens) yoga zou moeten doen

Waarom iedereen (eens) yoga zou moeten doen

Een soepel lichaam, minder stress, mobiliteit van het lichaam, … Er is een reden waarom yoga (nog steeds!) wint aan populariteit. Yoga doet goed, maar waarom nu precies? We geven je enkele redenen. Als je denkt dat yoga enkel weggelegd is voor de spirituele flexibele sporters onder ons, dan moeten we je ontgoochelen. Yoga is er voor elk doel en elk type sporter (of niet-sporter). 
 
  1. Ademhaling

Connectie maken met je ademhaling zorgt ervoor dat we minder opgejaagd lopen. Je krijgt een instant gevoel van rust, net door die beweging en ademhaling.  Yoga draagt een rust en focus in je ademhaling, ook tijdens meer fysieke, cardio trainingen.

“Movement creates breath and breath creates movement”
 
  1. Stress relief

Let’s be clear: het type yoga die we geven bij ons, is een fysieke vorm, nl. VINYASA. Alle houdingen zijn met elkaar in een flow verbonden. Of je nu actieve of rustige yoga beoefent, door de connectie met je ademhaling en je focus, verdwijnen je werk, huishouden en taken even op de achtergrond. 
 
  1. Focus

Een key take-away die je in yoga kan halen/vinden. De kracht om iets te willen is belangrijker dan de fysieke mogelijkheden. Dergelijke focus en zelfvertrouwen is niet gemakkelijk te vinden in jezelf en in het dagelijks leven, maar yoga zet die deur toch al op een kier. 
 
  1. Flexibiliteit

Intensief sporten juichen we toe, maar een algemene dagelijkse portie beweging nog meer. Souplesse van gewrichten, lengte van de spieren, mobiliteit van het lichaam: belangrijke factoren voor een gezonde geest en lichaam. Yoga is de sport bij uitstek om flexibeler te worden en te bewegen. 
 
  1. Spieropbouw

Als jezelf opdrukken van de ene pose naar de andere geen kracht is… Het is een misvatting dat yoga enkel rustig en ontspannend is. De sfeer is misschien rustig (muziek, de lichten in de zaal) maar wees gerust, je zal puffen op je matje. 

Conclusie? 

De belangrijkste conclusie is: try it. Je kan boeken lezen, je in de theoretische yoga materie verdiepen, maar je moet het vooral eens proberen. Eens je je mat hebt open gerold, dan pas snap je de yoga rage. Of net, waarom de rage geen rage is, maar een rage geworden is omdat het gewoon zo goed is. 

Wie wil nu niet een uur bewegen en toch met een opgeladen gevoel naar huis gaan? 

Want to try it out? Je kan een GRATIS proefles volgen, meer info daarover kan je hier terugvinden. 
 
Best of Both Worlds: Waarom Velocity-Based Training (VBT) een Slimme Aanvulling is op 1RM-Training

Best of Both Worlds: Waarom Velocity-Based Training (VBT) een Slimme Aanvulling is op 1RM-Training

Waarom-velocity-based-training-vbt-een-slimme-aanvulling-is-op-1rm-training

lees meer


Impower your breaths

Impower your breaths

Ademhalingstraining bij sporters of Post-Covid: Voor wie, wat, waar,...

lees meer

Begin je met hardlopen? 6 tips om blessures te voorkomen!

Begin je met hardlopen? 6 tips om blessures te voorkomen!

lees meer

Pre-season soccer trainingen

Pre-season soccer trainingen

Het voetbalseizoen 2017-2018 loopt nog maar net op zijn einde of de volgende seizoensvoorbereiding dient zich reeds stilaan aan.

lees meer

Christophe Lepoint (kvk) : vlot herstel

Christophe Lepoint (kvk) : vlot herstel

De revalidatie verloopt voorspoediger dan vooropgesteld.

lees meer

Gary Kagelmacher

Gary Kagelmacher

Ik werk hier elke dag heel hard.

lees meer

Zit-Sta bureau's in de lift

Zit-Sta bureau's in de lift

De verkoop van zit-sta bureaus stijgt. Welke voordelen kunnen we halen uit deze bureaus? Vanwaar komt de stijging?

lees meer

Bekijk alle artikels

"SQUADT is 'on top of physical health'! Wij zijn een team van sportkinesitherapeuten en physical coaches die jou van die vervelende blessure kunnen afhelpen. We coachen je daarnaast ook om op een hoger niveau te geraken en jouw doelen te bereiken! Wij zijn gespecialiseerd in het revalideren van sportblessures en orthopedische problemen. Met andere woorden: het revalideren van spierscheuren, revalidatie na knie/heup/enkel/rug/nek/schouder/... - operaties, voorste/achterste kruisband-scheuren in de knie, enkeldistorsies, schouderluxaties, maar ook met rug- en nekpijn kan je bij ons terecht."