Squadt for you

Ons centrum is gespecialiseerd in het revalideren van mensen met sport- en orthopedische letsels. Wij helpen u vlot en deskundig doorheen uw herstelproces, of dit nu gaat om een klein spierletsel, een rug/nekprobleem of een veel intensievere revalidatie zoals kruisband-, meniscus- of kraakbeenrevalidatie. Dit kan zowel bij de recreatieve jogger als bij de doorwinterde (top-) sporter. Natuurlijk worden ook niet-sporters met een orthopedisch probleem, zoals een zware enkeldistorsie of een complexe fractuur, adequaat begeleid en gerevalideerd. Mensen zonder blessure kunnen bij onze physical coaches terecht voor een programma op maat met hun eigen objectieven als doel. Ook voor een wetenschappelijk onderbouwde blessurepreventie-screening en -trainingen kunnen wij u van dienst zijn.


To Recover

Onze werkmethode is gebaseerd op twee stevige pijlers :
  • een adequate manuele therapie
  • een heel individueel gerichte actieve revalidatie
We proberen de patiënten zo vroeg mogelijk actief te laten revalideren, door bvb aquarevalidatie in te schakelen in het programma. Door middel van functionele training gaan we elk individu progressief en heel doelgericht optrainen. Na eventueel nog enkele sportspecifieke veldrevalidaties, kan een volledig gerevalideerd sporter opnieuw zijn sport uitoefenen, dit meteen aan een maximale intensiteit.

Manuele therapie

Manuele therapie

Gekwetste structuren als spieren, pezen en gewrichten gaan beperkingen vertonen inzake mobiliteit, flexibiliteit en functionaliteit. Door specifieke manuele behandelingstechnieken te gebruiken, kunnen we deze verstoorde structuren normaliseren.

Afhankelijk van de noden van het letsel worden de meest doelgerichte technieken uitgevoerd. Dit gaat van manipulaties (‘kraken’) over mobilisaties tot stretching, fricties, myofasciale therapie, dry needling en zo veel meer.

Functionele Training

Functionele Training

Onder functionele training verstaan wij het uitvoeren van spierversterkende oefeningen die qua uitgangshouding en bewegingen kunnen gelinkt worden aan bewegingen uit het dagelijkse leven enerzijds, of aan verschillende sporttakken anderzijds.

Door deze manier van trainen wordt een veel exacter evenwicht gecreëerd tussen de verschillende spiergroepen die bij deze specifieke bewegingen worden getraind. In tegenstelling tot de klassieke analytische krachttrainingen zoals fitness, worden hier volledige spierkettingen getraind.

Daarnaast is een heel belangrijk voordeel van dergelijke training ook het verbeteren en verfijnen van de neuro-musculaire controle.

Veldrevalidatie

Veldrevalidatie

Naar het einde van de revalidatieperiode toe, gaan we buiten op het veld en/of in de zandbak nog meer sportspecifieke revalidatie-oefeningen integreren.
Zo kunnen we stap voor stap het aangedane lidmaat nog veel intensiever belasten.

Na deze adequaat begeleide trainingen kan een sporter vol vertrouwen meteen opnieuw aan 100% trainen, aangezien hij alle sportspecifieke bewegingen al heeft doorlopen.

Aquarevalidatie

Aquarevalidatie

Revalideren in het water laat ons toe al heel vroeg in een revalidatie enige actieve inspanning te vragen van het lichaam en van gekwetste ledematen in het bijzonder.

Hierbij schakelen we alle vormen van schokbelasting uit en kunnen we toch doelgericht werken om een letsel zo snel mogelijk te laten helen, door de circulatie vrij vroeg op gang te brengen.

Ook is deze vorm van trainen dé manier om alternatief aan de conditie te blijven werken als het letsel de patiënt nog niet toelaat te lopen of op andere manieren conditioneel te trainen.


To Improve

U kan bij onze physical coach terecht voor:
 
  • Functional trainingen | all round, rompstabiliteit, mobiliteit, conditietrainingen, krachttrainingen, onderhoudstrainingen,...
  • Sportspecifieke specialisatietrainingen | Voor alle sporttakken, al dan niet ter voorbereiding van het nieuwe seizoen
  • Blessurepreventieve trainingen | ter versteviging van de zwakke schakels van je lichaam en/of om het zelfvertrouwen te herwinnen na een blessure
  • Start To Move | Voor personen zonder sportachtergrond, maar die zich bewust zijn van de meerwaarde en willen starten met lichaamsbeweging.
  • Yoga | Groepslessen Active Yoga, deze kunnen ook uitgewerkt worden voor uw team of bedrijf.
  • Personal trainingen | one-to-one om samen met uw coach te streven naar uw doelen
  • Trainingsschema's | al dan niet aanvullend met persoonlijke begeleiding, voor alle sporttakken en alle niveau's (eventueel na inspanningstest)
  • Groepslessen Boost Your Balance | in groep werken aan uw rompstabiliteit, -kracht en -controle

To Prevent

In dit kader bieden wij zowel individuele sporters als volledige ploegen een zeer toegankelijke screening op maat aan.

Hierbij gaan we op zoek of er al dan niet zwakke schakels in het lichaam aanwezig zijn, die op termijn tot specifieke letsels zouden kunnen leiden.  Hiervoor werken we samen met SpartaNova, een spinoff van de Universiteit Gent. SpartaNova is een online softwareprogramma dat ons in staat stelt om riscofactoren voor blessures bloot te leggen en deze te gaan voorkomen.

Door middel van specifieke tests kunnen wij het risico op een blessure gaan vaststellen. De resultaten van deze tests worden geanalyseerd en vergeleken met een database met 15.000 andere sporters. Op die manier kunnen de resultaten van de tests vergeleken worden met een objectieve benchmark waardoor de tests en de resultaten ervan een stuk betrouwbaarder zijn. De tests werden telkens ook zorgvuldig geselecteerd op basis van betrouwbaarheid en validiteit.

Anderzijds wordt er in tegenstelling tot veel andere screeningsmethoden ook daadwerkelijk iets gedaan met de testresultaten. In het softwareprogramma zijn immers ook meer dan 500 oefeningen geïmplementeerd die geselecteerd kunnen worden aan de hand van de resultaten van de sporter. Op die manier kan de sporter zelf werken aan zijn tekortkomingen en op die manier blessures voorkomen.


T.E., uit Celles

T.E., uit Celles

Na een pijnlijke knieoperatie stonden jullie voor mij klaar om mij als zelfstandig bedrijfsleider zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Na bijna een jaar revalideren kan ik nu terug alles doen wat ik wil. Ondanks een drukke agenda motiveerden jullie mij steeds om mijn afspraken na te komen. Nu weet ik waarom. Bedankt!!!"
Onze Referenties

We are SQUADT and you can assemble a Smart & Quality Driven Team to be on top of your physical health. If you want to recover or maximise your physical health as a patient, a client, a sporter or top sporter, you are most welcome at our basecamp Windhoek 13!